Vesti

Ulazak novog strateškog vlasnika u Perutnina Ptuj Grupu, lidera u proizvodnji i preradi pilećeg mesa i proizvoda u Jugoistočnoj Evropi, donosi obimna ulaganja u sve zemlje u kojima je PP uspostavila vertikalno integrisanu proizvodnju. Jedna od najvećih aktuelnih investicija je upravo u Srbiji i radi se o izgradnji sedam novih, savremenih farmi za uzgoj tovnih pilića u Bačkoj Topol.

Preberi več

Kako učestvujete na 19. Poli maratonu?
U subotu, 19. juna, potrebno je da vozite najmanje 19 km za 19 godina Poli maratona. Rutu vozite u blizini svog doma ( sam birate i određujete gde ćete voziti). Svako ko neće moći da vozi u subotu može to učiniti u petak ili nedelju do 18h.

Preberi več
Perutnina Ptuj posluje u vertikalno integrisanom lancu gde se svi procesi od uzgoja pilića, proizvodnje živinske hrane pa do prerade finalnih proizvoda, prodaje i distribucije odvijaju u Srbiji.
Upravo zato kredibilna oznaka domaćeg porekla i vrhunskog kvaliteta "Čuvarkuća" od sada će biti istaknuta na pakovanjima pilećeg mesa Perutnine Ptuj.
Preberi več

U Perutnini Ptuj Topiko i za vreme trajanja epidemije korona virusa obezbedjujemo neprekidno snabdevanje našim proizvodima.

Istovremeno, dosledno se sprovode preventivne mere preduzete za ograničavanje širenja virusa i uputstva javnih zdravstvenih institucija.

 Kao lokalni proizvođač i kao jedna od retkih prehrambenih kompanija s integrisanim proizvodnim procesom Perutnina Ptuj Topiko obezbedjuje sigurnost, kvalitet i sledljivost proizvoda u celom lancu od polja do stola svaki dan, čak i za vreme epidemije korona virusa. 

Preberi več

Saveti & recepti za najbolju letnju žurku, kako napraviti najukusniji roštilj, top recepti za pripremu piletine ili gde provesti savršeni letnji odmor u Srbiji, sve to a i malo više vas očekuje u PP reviji.

Preberi več

Kako pronaći odličnog Poli ambasadora, koji je odraz izuzetnog  i posebnog? Naći najboljeg! TOP! Zvezdu.

Mora biti kao Poli. Originalan, mladalački, duhovit i ambiciozan. Popularan i prepoznatljiv. Vrhunskog kvaliteta.  Poli je uspela. Prepoznala je i povezala se sa košarkaškim virtuozom Lukom Dončićem! 

Preberi več

Hrana je tema o kojoj često razgovaramo jer u hrani uživamo. U skladu sa tim, sve više nas zanima i način proizvodnje hrane koju jedemo. Dajemo prednost namirnicama domaćeg porekla, ali uprkos tome ne kupujemo uvek ono što je domaće. Često proizvođači ističu da je njihov proizvod potpuno bezbedan i optimalnih nutritivnih svojstava iako to nekada nije u potpunosti tačno. Ponekad nemamo sve informacije o hrani koju kupujemo, ali za nas kao konzumente je značajno da one ključne, najvažnije za naše zdravlje dobro razumemo.

Preberi več

Meso živine nije samo ukusno i jednostavno za pripremu raznovrsnih jela, već je i prirodni izvor vitamina, belančevina i zdravih masti.

Preberi več

Prehrambena piramida na slikovit i vrlo jednostavan način prikazuje osnovne informacije o grupama namirnica, što nam može dodatno olakšati sastavljanje uravnoteženog dnevnog jelovnika.

Preberi več

Celijakija je autoimuna bolest tankog creva (oštećenje tankog creva zbog glutena). Poslednjih godina je jedna od češćih bolesti probavnog trakta kako kod dece tako i kod odraslih.

Preberi več

Kod kupovine mesa živine moramo posebnu pažnju da posvetimo poreklu mesa, roku trajanja i preporučenoj temperaturi čuvanja.

Preberi več

Sveže meso i gotova jela čuvajte u frižideru ili zamrzivaču uz nekoliko saveta.

Preberi več

Iako je meso živine lagano za pripremu, nije svejedno kako ga pripremate ukoliko želite da vaš obrok bude bezbedan.

Preberi več

Živinsko meso možete da pripremite na različite načine. Možete da ga pečete, pržite, dinstate ili kuvate. Ni kod jednog načina pripreme nemojte preterivati sa temperaturom.

Preberi več