Rolnice sa maslinama i spanaćem

Masline, spanać, pančetu i omiljene začine poslažite na pileći file i urolajte. Rolnice sa mirisom Mediterana možete poslužiti i kao hladno predjelo.

  • Vreme pripreme 80 min

  • Zahtevnost sasvim lako

  • Tip glavna jela

600 g pilećeg filea
500 g listova svežeg spanaća
150 g sveže crvene paprike
2 čena belog luka
100 g maslina bez koštica
16 šnita pančete
malo ulja
so
mleveni biber

 

Spanać  očistite, operite i blanširajte u vreloj slanoj vodi. Ocedite ga i prelijte velikom količinom ledene vode da zadrži lepu zelenu boju. Pustite ga da se ohladi. Ohlađeni spanać dobro ocedite. Papriku očistite i iseckajte na rezance, beli luk sitno naseckajte.

Pileći file isecite po dužini, po sredini, raširite ga, prekrijte prozirnom folijom i istucite.

Pospite ga naseckanim belim lukom, posolite i pobiberite.

Po odrescima jednako poslažite spanać, dodajte masline i papriku i oblikujte rolnice.

Po 4 šnita pančete poslažite jednu uz drugu, tako da se rubovi prekrivaju, i na njih poslažite pripremljene rolnice. Obmotajte ih pančetom, poslažite u vatrostalnu posudu, dodajte 2 kašikice ulja i pecite u pećnici zagrejanoj na 180°C 25 minuta.

Pečene rolnice isecite, poslažite na tople tanjire i poslužite sa omiljenim prilogom.

Ukoliko želite rolnice da poslužiti kao hladno predjelo, isecite ih na tanke šnite.

Pileći file

Gde kupiti