Ražnjići od piletine i povrća

Ražnjići su sastavni deo piknika jer ih obožavaju sve generacije.

Obogatite ih šarenim povrćem i sa dve vrste mesa.

 

  • Vreme pripreme 30 min

  • Zahtevnost sasvim lako

  • Tip topla predjela

400 g pilećeg filea
100 g Pileće viršle extra
160 g raznobojne sveže paprike
150 g tikvica
8 čeri paradajza
maslinovo ulje
so
mleveni biber

 

Pileći file, paprike i tikvice operite i iseckajte na kockice. Viršle iseckajte na komadiće dužine 2 cm. Od maslinovog ulja, soli i bibera napravite marinadu i premažite meso.

Na štapiće, naizmenično slažite pileće meso, viršle, paprike, paradajz i tikvice.

Ražnjiće pecite na vrućoj roštilj ploči približno 10 minuta. Tokom pečenja više puta ih premažite ostatkom marinade. Ražnjiće lepo ispecite sa svih strana i poslužite uz salatu ili omiljeni prilog.

 

Pileći file

Gde kupiti