Punjeni pileći batak i karabatak u mrežici
Jelo koje će oduševiti sve goste. Nije samo ukusno već je i prijatno za oko. Iznenadite porodicu i goste pravim malim pilećim majstorstvom.
-
Vreme pripreme 60 min
-
Zahtevnost kulinarski izazov
-
Tip hladna predjela
2 pileća batka i karabataka
8 listova blanširane blitve ili spanaća
Sveži majoran
ulje
so
biber
svinjska mrežica
Nadev
150g mlevenog pilećeg filea
1 jaje
Slatka pavlaka ili belo vino po želji
Kora od limuna
so
Iz pilećeg bataka i karabataka izvadite kost. Meso posolite i pobiberite.
U multipraktiku izmešajte pileći file, jaje i po želji dodajte slatko mleko ili belo vino. Smesu posolite i narendajte limunovu koru.
Ukoliko želite obrok sa manje kalorija mesu odstranite kožicu.
Svinjsku mrežicu pre upotrebe na kratko stavite u hladnu vodu. Zatim je raširite na radnu površinu i pospite majoranom. Batak i karabatak stavite na mrežicu sa kožom prema dole i premažite ih polovinom nadeva.
Složite listove blanširane blitve ili spanaća i premažite preostalim nadevom. Meso preklopite tako da dobijete prvobitni oblik batka i karabataka i čvrsto obmotajte svinjskom mrežicom.
U tiganju zagrejte malo ulja i batak i karabatak kratko propržite sa obe strane.
Premestite ih u pekač i pecite u pećnici na 180°C približno 25 minuta.
Meso je pečeno kada iglu bez problema možete da zabodete u meso a na njenoj površini će se pojaviti kapljica bistrog mesnog soka.

Pileći batak i karabatak
Gde kupiti