Punjeni pileći batak i karabatak u mrežici

Jelo koje će oduševiti sve goste. Nije samo ukusno već je i prijatno za oko. Iznenadite porodicu i goste pravim malim pilećim majstorstvom.

 

  • Vreme pripreme 60 min

  • Zahtevnost kulinarski izazov

  • Tip hladna predjela

2 pileća batka i karabataka
8 listova blanširane blitve ili spanaća
Sveži majoran
ulje
so
biber
svinjska mrežica

Nadev
150g mlevenog pilećeg filea
1 jaje
Slatka pavlaka ili belo vino po želji
Kora od limuna
so

 

Iz  pilećeg bataka i karabataka izvadite kost. Meso posolite i pobiberite.

U multipraktiku izmešajte pileći file, jaje i po želji dodajte slatko mleko ili belo vino. Smesu posolite i narendajte limunovu koru.

Ukoliko želite obrok sa manje kalorija mesu odstranite kožicu.

Svinjsku mrežicu pre upotrebe na kratko stavite u hladnu vodu. Zatim je raširite na radnu površinu i pospite majoranom. Batak i karabatak stavite na mrežicu sa kožom prema dole i premažite ih polovinom nadeva.

Složite  listove blanširane blitve ili spanaća i premažite preostalim nadevom. Meso preklopite tako da dobijete prvobitni oblik batka i karabataka i čvrsto obmotajte svinjskom mrežicom.

U tiganju zagrejte malo ulja i batak i karabatak kratko propržite  sa obe strane.

Premestite ih u pekač i pecite u pećnici na 180°C približno 25 minuta.

Meso je pečeno kada iglu bez problema možete da zabodete u meso a na njenoj površini će se pojaviti kapljica bistrog mesnog soka.

 

Pileći batak i karabatak

Gde kupiti

Pileći file

Gde kupiti