Pileći pica rolat

Kada želite nešto više od same pice napravite pileći pica rolat.

Jer je jako ukusan, privlačan, miriše na picu i malo je drugačiji.

 

  • Vreme pripreme 90 min

  • Zahtevnost sasvim lako

  • Tip topla predjela

Sastojci za testo
400 g belog brašna
3 kašike ulja
1 kašika sirćeta
mlaka voda po potrebi
so

Nadev
200 g pilećih prsa u omotu
2 sveže zelene paprike
1 veći luk
2 čena belog luka
120 g šampinjona iz konzerve
150 g narendanog sira (edamera, mocarele …)
1 konzerva pelata (približno 270g) ili 200 g kečapa
1 kašičica origana
so
mleveni biber
1 jaje za premazivanje

 

Od navedenih sastojaka  zamesite testo. Mesite sve dok se testo ne odvoji od posude i prestane da se lepi za ruke.

Oblikujte testo, premažite ga uljem i ostavite da odstoji u pokrivenoj posudi 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Pileća prsa iseckajte na tanka rezanca. Luk očistite i naseckajte. Papriku, luk i pelat  sitno iseckajte.

Testo razvucite na stoljnjak, koji je posut brašnom, u oblik pravougaonika. Deblje rubove odstranite.

Testo do ¾  tanko premažite pelatom ili kečapom, dodajte rezance pilećih prsa, narezanu papriku i luk, pospite naseckanim belim lukom, šampinjonima i narendanim sirom. Začinite origanom, solju, biberom i pospite preostali pelat. Pomoću stoljnjaka oblikujte rolat, stavite u nauljeni pekač i premažite razmućenim jajetom. Pecite na 185°C 25 minuta do zlatno-žute boje. Pečeni rolat isecite na šire šnite i poslužite.

 

Pileća prsa

Gde kupiti