Pileći file u slatko-kiselom sosu

Kada želite nešto slatko a istovremeno kiselo, pileći file u slatko-kiselom sosu pravo je jelo za vas.

Tajna je u ananasu i medu. Otkrijte je.

 

  • Vreme pripreme 90 min

  • Zahtevnost sasvim lako

  • Tip glavna jela

600 g pilećeg filea ili pilećeg karabataka bez kostiju i kože
5 kašika soja sosa
1 jaje
0,5 dl mleka
brašno za paniranje
ulje za prženje

Sos
100 g crnog luka
120 g sveže zelene paprike
120 g šargarepe
1 manja konzerva kompota od ananasa (približno 150 g)
1 kašika sirćeta
2 kašike meda
so
mleveni biber

 

Meso isecite na manje komade, posolite, pobiberite i dodajte soja sos.  Ostavite ga u marinadi jedan sat. Pileće kocke umočite u mešavinu razmućenog jajeta i mleka a zatim uvaljajte u brašno. Panirane pileće kocke pržite u vrelom ulju i dobro ocedite na papiru.

Pripremite i sos.

Na vrelom ulju propržite naseckani luk, dodajte na kocke iseckanu papriku, na kolutove narezanu šargarepu i kockice ananasa. Sve zajedno kratko propržite, dok ananas ne pusti sok. Dodajte pržene komade mesa, prelijte sokom od ananasa i umešajte sirće i med.

Pustite da provri kako bi se sos zgusnuo.

Poslužite sa kuvanim pirinčem.

 

Pileći file

Gde kupiti

Pileći karabatak bez kostiju i kože

Gde kupiti