Pileće lazanje sa suvim vrganjima

Tipično, sočno italijansko jelo, koje možete poslužiti i kao predjelo, pripremite malo drugačije. Sa prženim pilećim mesom i vrganjima.

 

  • Vreme pripreme 90 min

  • Zahtevnost kulinarski izazov

  • Tip glavna jela

400 g testa za lazanje
500 g pilećeg mesa po želji
20 g  suvih vrganja
100 g luka
1 dl belog vina, ulje, so
200 g pelata
200 g narendanog parmezana

Bešamel sos
70 g belog brašna
100 g maslaca, 1 l mleka
2 čena naseckanog belog luka
mleveni muskatni oraščić, so
1 dl slatke pavlake

 

Za bešamel sos na maslacu propržite brašno i naseckani beli luk dok ne zamiriše. Prelijte sa vrelim mlekom, začinite solju, muskatnim oraščićem i prokuvajte. Na kraju dodajte slatku  pavlaku da dobijete malo ređi bešamel.

Pileće meso iseckajte na sitna rezanca.

Vrganj potopite u vodu.

Na vrelom ulju propržite naseckani luk, dodajte pileće meso i naseckani vrganj.

Prelijte sa belim vinom i sačekajte da vino ispari. Posolite. Pekač premažite sa malo bešamel sosa, poslažite testo za lazanje, ponovno prelijte bešamelom, dodajte prženo meso, parmezan i seckani pelat.

Postupak ponovite tri puta.

Na vrhu neka bude bešamel, sir i seckani pelat.

Pecite u pećnici na 165°C približno pola sata.

 

Pileći file

Gde kupiti