Pileće kocke sa rezancima od pirinča

Piletina je osnova azijske kuhinje. Zašto ne bi bila i vaše? Umesto uobičajenih danas odaberite

rezanca od pirinča i pripremite ih sa piletinom i povrćem.

 

  • Vreme pripreme 40 min

  • Zahtevnost sasvim lako

  • Tip glavna jela

600 g pilećeg karabataka bez kostiju i kože
150 g luka
150 g čeri paradajza
150 g sveže paprike
150 g tikvice
1 čaša kiselog mleka
320 g rezanaca od pirinča
80 g maslaca od kikirikija
so
mleveni biber
ulje za prženje

 

Pileći karabatak naseckajte na manje kockice, posolite i pobiberite. Luk očistite i naseckajte, paradajz operite i prepolovite, papriku i tikvice očistite i iseckajte na rezanca.

U tiganju zagrejte ulje i ispecite začinjeno pileće meso sa obe strane. Izvadite ga iz tiganja i na istoj masnoći propržite luk i naseckano povrće, dodajte kiselo mlako, meso i kuvajte 5 minuta.

U međuvremenu, rezanca od pirinča stavite u vrelu slanu vodu i kuvajte 3 minuta. Ocedite ih i pomešajte sa mesom i povrćem.

Tanjir premažite maslacem od kikirikija i poslažite pripremljene vruće rezance.