Pileća rezanca sa kikirikijem

Jeste li za malo egzotike? Pripremite u voku piletinu sa kikirikijem i dobićete primamljivo, lagano začinjeno jelo sa prizvukom Azije. Jednostavno, a tako ukusno.

 

  • Vreme pripreme 30 min

  • Zahtevnost sasvim lako

  • Tip glavna jela

700 g pilećeg filea ili  pilećeg karabataka bez kostiju i kože
100 g neslanog kikirikija
300 g praziluka
4 čena belog luka
1 čili
2 dl belog vina
1 kašika đumbira
1 dl soja sosa
gustin
so
mleveni biber
ulje za prženje

 

Piletinu iseckajte na rezanca, praziluk na kolutove, beli luk i čili naseckajte, a đumbir oljuštite i sitno narendajte. U voku zagrejte ulje, do svetlo smeđe boje propržite kikiriki, dodajte rezanca piletine, promešajte, dodajte beli luk, čili i praziluk i na brzinu propržite. Prelijte vinom i soja sosom a potom dodajte narendani đumbir i dinstajte približno 8 minuta.

Kašiku gustina razmutite u malo vode i zgusnite sos. Pustite da dobro provri i po potrebi dosolite i pobiberite. Poslužite sa pirinčem.

 

Pileći karabatak bez kostiju i kože

Gde kupiti

Pileći file

Gde kupiti