Pečeni pileći file na salatnom tanjiru

Šareni salatni tanjir sa komadićima pečenog pileta je sveže i ukusno a istovremeno lagano jelo. Zavisno od začina koje ćete koristiti.

 

  • Vreme pripreme 30 min

  • Zahtevnost veoma jednostavno

  • Tip glavna jela

400  g pilećeg filea
80 g zelene salate
100 g radiča, 50 g rukole
100 g kukuruza šećerca
140 g kineskog kupusa
100 g kuvanog pasulja
100 g feta sira, ½ limuna
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike jabukovog sirćeta
2 kuvana jajeta
so
ulje za prženje
4 šnita tosta

 

Salate operite. Zelenu salatu i radič iseckajte na sitnije listiće, kineski kupus na rezanca, a feta sir usitnite. Pileći file iseckajte na kockice, posolite i propržite na vrelom ulju. Ostavite da se ohladi.

U posudi pomešajte salatu, radič, rukolu, kineski kupus, kukuruz, pasulj, feta sir, prženo meso i iseckana kuvana jaja. Začinite solju, maslinovim uljem, limunovim sokom, lagano promešajte, podelite na tanjire i na vrh stavite pečeni tost. Poslužite.

 

Pileći file

Gde kupiti