Mafini sa Poli kobasicom

Mafini ne moraju biti samo slatki. Probajte ih i kao  slane:  mafine sa Poli kobasicom i začinskim biljem. Odlični kao predjelo, užina ili lagana večera.

  • Vreme pripreme 120 min

  • Zahtevnost sasvim lako

  • Tip hladna predjela

200 g Poli kobasice
50 g belog brašna
1 čaša jogurta
1 paketić suvog kvasca
1,2 dl mleka
3 kašike ulja
malo soli
začinsko bilje po želji (bosiljak, ruzmarin, origano)
jaje za premazivanje

Od brašna, mlakog mleka, jogurta, suvog kvasca, ulja i soli zamesite srednje gusto testo. U smesu dodajte na kockice narezanu Poli kobasicu i začinsko bilje. Ostavite da testo odstoji.

Naraslo testo premesite, podelite na 24 jednaka dela, oblikujte kuglice, stavite ih u papirne korpice za mafine pa u kalup .

Ostavite testo da odstoji još 10-15 minuta (dok se količina testa ne udvostruči).  Narasle mafine premažite razmućenim jajetom i pecite u pećnici na 180°C 20 minuta.

Poli

Gde kupiti