Gusta pileća supa sa knedlama

Pileću supu možete da pripremite na različite načine. Osnov dobre supe je ukusno i sveže pileće meso i raznovrsno povrće.

 

  • Vreme pripreme 40 min

  • Zahtevnost sasvim lako

  • Tip topla predjela

600 g pilećeg mesa
100 g šargarepe, 100 g celera
100 g kelerabe, 100 g luka
100 g praziluka, malo karfiola
lovorov list, majoran
2 kašike ulja
so
mleveni biber
približno 1,5 dl vode
kašika naseckanog luka
2 čena belog luka, kašika brašna
vino ili sirće po želji

Knedle
150 g belog brašna
1 jaje, voda, so

Povrće očistite, operite i iseckajte na kocke.

U hladnu vodu stavite meso, povrće i začine. Posolite, pobiberite i kuvajte dok  meso i povrće ne omekšaju.

Na ulju propržite luk, dodajte beli luk i brašno, pa prelijte vodom. Dobro promešajte, sipajte u vrelu supu i još malo prokuvajte.

Knedle pripremite tako što ćete od brašna, jaja, vode i soli napraviti srednje gusto testo.

Sipajte ga na dasku, nožem isecite knedle i odmah ih stavite u supu.

Supu sa knedlama kuvajte još pet minuta i poslužite vruću.