Dinstani kiseli kupus sa Pilećom šunkaricom

Dinstani kiseli kupus odličan je za hladne dane. Ukoliko ga pripremate u voku, sa belim lukom i kockicama pileće šunkarice odličan ukus neće izostati.

 

  • Vreme pripreme 40 min

  • Zahtevnost sasvim lako

  • Tip glavna jela

400 g Pileće šunkarice
600 g kiselog kupusa
2 čena belog luka
1 kašičica kima u prahu
1 kašika ulja
3 dl vode
so
mleveni biber

 

Kiseli kupus operite pod tekućom vodom kako bi uklonili kiselost (ispirajte u cedilu pod hladnom vodom 3 minuta) i ostavite da se ocedi. U tiganju ili voku zagrejte ulje  i malo propržite sitno naseckani beli luk. Dodajte kupus, posolite, pobiberite i dodajte kim. Kada je kupus lagano pržen, prelijte ga vodom i dinstajte.

U međuvremenu, iseckajte pileću šunkaricu na kocke veličine 1x1cm i dodajte je dinstanom kupusu. Sve zajedno dinstajte još 5 do 7 minuta na laganoj vatri i poslužite sa kuvanim krompirom.