Ćureći odresci u sosu od luka

Ćuretina na žaru, panirana ili u sosu. Kako je vi najčešće pripremate kod kuće? Probajte u sosu od luka sa prilogom od krompira.

 

  • Vreme pripreme 45 min

  • Zahtevnost veoma jednostavno

  • Tip glavna jela

600g ćurećeg filea (4 odreska)
1 kesica krem supe od luka
5 dl pavlake za kuvanje
1 dl vode

 

Odreske istucite i složite u vatrostalnu posudu ili malo dublji pekač. Nema potrebe da ih solite  jer supa sadrži dovoljno soli.

Sadržaj vrećice za supu pospite po odrescima i prelijte ih pavlakom za kuvanje. Jelo možete preliti i decilitrom vode ukoliko ne želiti da vam sos bude previše gust.

Pećnicu zagrejte na 180°C i odreske pecite 25-30 minuta. Pre serviranja pospite ih prženim lukom i poslužite uz omiljeni prilog.