Rolnice od pilećeg mesa

 

 

  • Vreme pripreme 1h h

  • Zahtevnost veoma jednostavno

  • Tip glavna jela

 

Sastojci:

600 g pilećeg filea

70 g hleba (sredina bez korice)

2 dl mleka

1–2  čena belog luka

1–2 kašičice ljutog senfa

1–2 kašičice običnog senfa

Poli Hammy u listovima

sir kačkavalj u listovima (ili drugi tvrdi sir)

so

biber

peršun ili vlašac

ruzmarin, žalfija ili slični mediteranski začini

 maslinovo ulje za sud za pečenje

 

 

Isecite pileći file na odreske, ravnomerno ih istucite, posolite i pobiberite.

Sredinicu hleba namočite u hladno mleko i iscedite. Oceđenu sredinicu hleba pomešajte sa usitnjenim lukom, senfom, seckanim peršunom ili vlašcem, da dobijete homogenu smešu.

Sa masom premažite odreske, rasporedite Poli Hammy listove i listove sira i zavijte ih u rolnice.

Rolnice staviti u sud za pečenje,  podmazan maslinovim uljem. Rolnice možete posuti ruzmarinom ili nekim drugim mediteranskim začinom. Pobiberiti ih i dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja. Pecite 40 minuta na 200 °C.