Pohovane pileće palačinke

  • Vreme pripreme 60 min

  • Zahtevnost kulinarski izazov

  • Tip topla predjela

Količina: za 4 osobe

 

Sastojci:

350 g pilećeg mlevenog mesa

1 crni luk

1 glavica belog luka

200 g pečuraka (šampinjona ili drugih pečuraka nežnijeg ukusa)

1 kašika pirea od paradajza

timijan

mleveni karanfilić

so

200 g sira Trapist

4 jaja

4 šoljice brašna

1 šoljica prezli

2 šoljice mleka

ljuta paprika, po želji

 

Palačinke

2 jaja

2 šoljice brašna

5 kašika ulja

so i šećer

U šerpici propržite seckani crni luk i beli luk  da dobiju zlatnosmeđu boju, pa dodajte mleveno pileće meso, narezane pečurke, paradajz pire, so, začine i malo vode. Dinstajte 15 minuta.

Za palačinke pomešajte dva jaja, dve šolje brašna, pet kašika ulja, prstohvat soli i šećera. Palačinke pecite u podmazanom tiganju.

Palačinke premažite pripremljenom masom, dodajte narendani sir i urolajte ih. Preklopite krajeve prema unutra da masa ne iscuri.

Za pohovanje pripremite tanjir sa dve šolje brašna, činiju sa dva umućena jaja i tanjir sa prezlama. Palačinke panirajte i pohujte u zagrejanom ulju, da dobiju zlatnobraon boju. Servirajte ih tople.