Pohovane pileće palačinke

Pohovane pileće palačinke

Postupak pripreme

U šerpici propržite seckani crni i beli luk  da dobiju zlatnosmeđu boju, pa dodajte mleveno pileće meso, narezane pečurke, paradajz pire, so, začine i malo vode. Dinstajte 15 minuta.

Za palačinke pomešajte dva jaja, dve šolje brašna, pet kašika ulja, prstohvat soli i šećera. Palačinke pecite u podmazanom tiganju.

Palačinke premažite pripremljenom masom, dodajte narendani sir i urolajte ih. Preklopite krajeve prema unutra da masa ne iscuri.

Za pohovanje pripremite tanjir sa dve šolje brašna, činiju sa dva umućena jaja i tanjir sa prezlama. Palačinke panirajte i pohujte u zagrejanom ulju, da dobiju zlatnobraon boju. Servirajte ih tople.

Recept je pripremila Sandra Lalović, Bosna i Hercegovina

Recept je iz knjige "Miriše na dom"