Pileći paprikaš sa domaćim knedlama

  • Vreme pripreme 90 min

  • Zahtevnost kulinarski izazov

  • Tip glavna jela

Količina: za 8 osoba

 

Sastojci:

1 kg pilećeg mesa , najbolje sa kostima (batak i karabatak, krilca)

200 g pelata

maslinovo ulje

suncokretovo ulje

100 ml belog vina

1 kašika brašna

3 glavice crnog luka

100 g glavice celera

2 šargarepe

2 crvene paprike

5 čena belog luka

4 krompira

lovorov list

so

biber

mlevena slatka paprika

 

Knedle

2 jaja

4 kašike brašna

so

ulje

Luk, beli luk, šargarepu i celer sitno iseckajte, posolite i dinstajte u zagrejanoj mešavini maslinovog i suncokretovog ulja.

Kada povrće omekša, dodajte brašno, vino, piletinu, mlevenu papriku, so i biber. Sipajte dovoljno vode da prekrije sve sastojke i dinstajte na laganoj vatri oko pola sata.

Posle pola sata dodajte narezanu papriku i komade krompira, pelat i lovorov list. Ako je potrebno, dodajte vodu, začinite i kuvajte još pola sata.

Knedle

Pripremite knedle tako što ćete jaja umutiti sa malo soli i dodati brašno. Smešu dobro promešajte i ohladite u frižideru. Ohlađenu smešu formirajte kašikom i stavljajte knedle, jednu po jednu, u kipuću vodu u velikom loncu. Knedle kuvajte 5 minuta.