Pileći bataci, punjeni semenkama suncokreta i parmezanom

  • Vreme pripreme 55 min

  • Zahtevnost sasvim lako

  • Tip glavna jela

Količina: za 2 osobe

 

Sastojci:

4 pileća bataka

4 prstohvata kima

4 prstohvata majorana

so

80 g semenki suncokreta

1 kašika rendanog parmezana

2  čena belog luka

4 kašike maslinovog ulja

pola šoljice osnovice za supu (bujon)

biber

2 dl piva

ulje za pečenje

Uklonite kosti sa bataka, posolite, pobiberite i pospite majoranom i kimom.

Pripremite nadev tako što ćete iseckati semenke suncokreta, dodati parmezan, izgnječeni beli luk, maslinovo ulje i bujon. Po želji možete dodati i biber. Premažite batake nadevom, preklopite i pričvrstite čačkalicom.

Meso pržite u podmazanom tiganju  ili  na roštilju. Tokom pečenja premažite meso nekoliko puta uljem i prelijte pivom.