Pileće meso à la Boba

  • Vreme pripreme 50 min

  • Zahtevnost sasvim lako

  • Tip glavna jela

Količina: za 6 osoba

 

Sastojci:

700 g pilećeg karabataka bez kostiju i kože

1 veliki crni luk

2 šargarepe

1 zelena paprika

1 crvena paprika

3 čena belog luka

100 g graška (može i zamrznuti)

200 g boranije

300 g kukuruza (može iz konzerve)

6 kašika ulja

so

biber

ruzmarin

peršun

bosiljak

žalfija

2 dl osnovice za supu (po potrebi)

U dubokoj šerpi zagrejte 5 kašika ulja i ispržite meso. Prebacite meso na tanjir, dodajte kašiku ulja u šerpu i na ulju propržite sitno iseckani crni luk i isečenu šargarepu.

Kada luk omekša, dodajte narezanu papriku, seckani beli luk, grašak (ako je grašak zamrznut dodajte ga istovremeno sa kukuruzom) i očišćenu i isečenu boraniju. Kada povrće omekša, stavite kukuruz i pečeno meso u šerpicu i dinstajte 10 minuta. Ako je potrebno, dodajte bujon. Posolite, pobiberite, dodajte prstohvat ruzmarina, peršuna, bosiljka i dva lista žalfije. Posle 10 minuta sklonite jelo i služite toplo.

Umesto karabataka jelo možete pripremiti i sa pilećim fileom