Pečene pileće grudi sa mocarelom, paradajzom i bosiljkom

  • Vreme pripreme 30 min

  • Zahtevnost sasvim lako

  • Tip glavna jela

Količina: za 2 osobe

 

Sastojci:

2 komada pilećih grudi

150 g rendane mocarele

maslinovo ulje

so

biber

origano

mlevena slatka paprika

sok od limuna

jaja

prezle

100 g pasiranog paradajza

125 g mini mocarele

10 čeri paradajza

Svež bosiljak

 

Prepolovite pileće grudi. Oblikujte džep i napunite ga rendanom mocarelom. Premažite meso sa malo maslinovog ulja i začinite solju, biberom, origanom, paprikom i limunovim sokom.

Panirajte meso u brašnu, umućenim jajima i prezlama. Pohujte meso na vrućem ulju, otprilike 3 do 4 minuta sa svake strane dok ne dobije zlatnu koricu.

Dno vatrostalnog suda prekrijte pasiranim paradajzom pa na paradajz stavite pohovano meso. Dodajte mini mocarele, opran čeri paradajz, listove bosiljka i  pokapajte maslinovim uljem. Pileće grudi pospite komadićima mocarele i pecite ih oko 20 minuta, na 180 °C.