Mini panirane kuglice Štefani na ptujski način

  • Vreme pripreme 60 min

  • Zahtevnost kulinarski izazov

  • Tip topla predjela

Količina: za 4 osobe

 Sastojci:

4 pileće pljeskavice (mogu  sa sirom )

6 jaja

2 kašike brašna

1 dl vode

prezle za paniranje

ulje za prženje

prstohvat soli

Skuvajte četiri jaja, tako da sredina ostane tečna (neka polako ključaju 6 minuta), a zatim ih stavite u hladnu vodu. Kada se ohlade, oljuštite ih.

Stavite pljeskavicu između dva lista papira za pečenje i lagano je spljoštite. Zamotajte jaje spljoštenom pljeskavicom i formirajte kuglicu.

Na prvi tanjir sipajte brašno i dodajte malo vode, umutite dva jaja na drugom tanjiru i dodajte malo soli, a na treći tanjir stavite prezle. Zatim kuglicu uvaljajte u brašno, jaje i na kraju u prezle.

Ponovite postupak paniranja sa preostalim jajima i pljeskavicama. Panirane kuglice polako pržite na vrelom ulju oko 8 do 10 minuta, da postanu zlatno smeđe. Poslužite ih uz pire i sezonsku salatu.