Kokoška sa kajmakom

  • Vreme pripreme 2 h

  • Zahtevnost sasvim lako

  • Tip glavna jela

Količina: za 8 osoba

 

Sastojci:

1 kokoška

maslac ili svinjska mast

1 crni luk

1 šargarepa

Polovina crvene paprike

Polovina zelene paprike

2 kašike brašna

3 kašike kajmaka

4 dl kokošje osnovice za supu (bujon)

Kokošku prethodno ispecite ili skuvajte.

Pripremite umak. Na rastopljenom maslacu ili masti propržite iseckani crni luk dok ne požuti, a zatim dodajte šargarepu isečenu na kolutiće. Ako je potrebno, dodajte malo vode da ne zagori. Kad voda proključa, dodajte narezanu papriku, brašno, kajmak i bujon.

 Procedite umak. Kuvanu ili pečenu kokošku po želji možete iseći na komade. Prebacite meso u posudu za serviranje i dodajte umak.