Kokošja supica za dušu

  • Vreme pripreme 60 min

  • Zahtevnost kulinarski izazov

  • Tip topla predjela

Količina: za 4 osobe

 

Sastojci:

1 kokoška

1/2 praziluka

4 šargarepe

1 crni luk

1/4 glavice celera

peršun

selen (ljupčac)

2 kašike ulja

so

Zapečeno testo od maslaca i pavlake

Sastojci:

200 g presnog putera

12 jaja

6 kašika pavlake

220 g brašna

so

Kokošku isecite na komade (pogledajte stranicu XY) i posolite meso. Operite svo povrće, oljuštite i narežite ako je potrebno. Meso i povrće na brzinu popržite na malo ulja, a zatim zalijte vodom, posolite i kuvajte 50 do 60 minuta. Skuvanu supu procedite.

Komadima kokoške, koji imaju više mesa, odstranite kosti i meso vratite u supu. Dobićete divnu bistru supicu za dušu u kojoj možete kuvati ono što imate pri ruci ili pripremite ukusno zapečeno testo od maslaca i pavlake.

Zapečeno testo od maslaca i pavlake

Penasto umutite puter i žumance, dodajte so, pavlaku, čvrsti sneg od belanaca i brašno. Smešu sipajte u sud za pečenje i pecite na 200 ° C dok ne porumeni. Kada se smeša ispeče, isecite je na rombove (ili druge oblike - možete da koristite modle za keks) i dodajte u supu, preostalu količinu možete zamrznuti.