Jednostavno varivo od piletine

  • Vreme pripreme 45 min

  • Zahtevnost veoma jednostavno

  • Tip topla predjela

Količina: za 4 osobe

 

Sastojci:

500 g pilećeg mesa

200 g karfiola

100 g graška

50 g kelerabe

4 šargarepe

2 praziluka

2 čena belog luka

1 crni luk

maslinovo ulje

5 dl osnovice za supu (bujon)

mlevena slatka paprika

himalajska so

biber

majoran

2 lista svežeg lovora

2 grančice svežeg peršuna

Očistite i isecite svo povrće. Meso isecite na komade, posolite i pobiberite.

Na maslinovom ulju propržite seckani crni luk i beli luk, dodajte mlevenu crvenu papriku i 1 dl tople vode. Zatim dodajte narezanu piletinu i povrće i sve pržite nekoliko minuta.

Zalijte bujonom, dodajte začine i vodu po potrebi, da tečnost potpuno prekrije povrće. Kuvajte varivo oko 45 minuta, povremeno mešajući.