Haloški »ajnmohc« sa knedlama

Haloški »ajnmohc« sa knedlama

Postupak pripreme

Iseckajte pileće iznutrice i vrat na manje komade. Sitno iseckajte crni luk i peršun.

U 1,5 l vode skuvajte meso sa lukom, peršunom i ostalim začinima.

Dok se meso kuva, pripremite testo za knedle, tako što ćete izmešati jaja, ulje i brašno. Pustite da se masa odmara najmanje pola sata.

Kada je meso kuvano, pripremite zapršku. U tiganj stavite ulje, brašno i slatku crvenu papriku i propržite. Vrućom zaprškom prelijte supu koja lagano ključa i mešajte da se ne bi stvorile grudice. Dodajte biber i vino.

Oblikujte masu viljuškom i u supi zakuvajte tanke knedle. Ostavite supu da ključa još 10 minuta kako bi se knedle skuvale.

 Kako ih oblikovati?

Knedle se takođe mogu oblikovati pomoću dresir kesica i špricanjem u ključalu supu.