Haloški »ajnmohc« sa knedlama

  • Vreme pripreme 60 min

  • Zahtevnost kulinarski izazov

  • Tip topla predjela

Količina: za 4 osobe

 

Sastojci:

500 g pilećih jetra sa bubrezima, srcem i vratom

1 manji crni luk

peršun

so

lovorov list

timijan

majoran

ruzmarin

0,3 dl ulja

2–3 kašike oštrog brašna

1 kašika mlevene slatke paprike

biber

½ dl belog vina (laški rizling ili vino slične arome)

 

Knedle

2 manja jajeta

1 kašika ulja

200-250 g oštrog brašna

Iseckajte pileće iznutrice i vrat na manje komade. Sitno iseckajte crni luk i peršun.

U 1,5 l vode skuvajte meso sa lukom, peršunom i ostalim začinima.

Dok se meso kuva, pripremite testo za knedle, tako što ćete izmešati jaja, ulje i brašno. Pustite da se masa odmara najmanje pola sata.

Kada je meso kuvano, pripremite zapršku. U tiganj stavite ulje, brašno i slatku crvenu papriku i propržite. Vrućom zaprškom prelijte supu koja lagano ključa i mešajte da se ne bi stvorile grudice. Dodajte biber i vino.

Oblikujte masu viljuškom i u supi zakuvajte tanke knedle. Ostavite supu da ključa još 10 minuta kako bi se knedle skuvale.

 Kako ih oblikovati?

Knedle se takođe mogu oblikovati pomoću dresir kesica i špricanjem u ključalu supu.