Ćureći odresci u umaku od pečurki sa knedlama od heljde

  • Vreme pripreme 60 min

  • Zahtevnost kulinarski izazov

  • Tip glavna jela

Količina: za 4 osobe

 

Sastojci:

4 ćureća odreska

400 g pečuraka

1 crni luk

3 čena belog luka

2 kašičice senfa

2 kašike ulja za pečenje

so

biber

1 dl osnovice za supu (bujon)

2 dl slatke pavlake

Knedle od heljde

250 g instant brašna od heljde

1 zemička ili komad hleba od heljde

2 kašike ulja

Pola vezice peršuna (po želji)

Ćureće šnicle pržite na ulju sa obe strane dok ne postanu zlatne,  izvadite i držite ih na toplom. U istoj šerpici propržite crni luk, dodajte iseckani beli luk, senf i isečene pečurke, još malo propržite i prelijte bujonom.

Ćureće šnicle vratite u umak, poklopite i dinstajte još neko vreme. Zatim dodajte pavlaku, kuvajte još malo i poslužite.

Knedle od heljde

Na ulju propržite zemičku isečenu na kockice ili hleb, ohladite i dodajte heljdino instant brašno. Dodajte 7 do 8 dl slane proključale vode. Smešu promešajte, dodajte seckani peršun i formirajte knedle. Knedle kuvajte u ključaloj vodi 10 do 15 minuta.