Ćureći hlepčići na pivskom krompiru

Ćureći hlepčići na pivskom krompiru

Postupak pripreme

U mleveno ćureće meso dodajte prezle, jaje, pavlaku, so, biber i slatku papriku i mešajte da biste dobili kompaktnu masu od koje ćete formirati hlepčiće. Pržite ih u nauljenom sudu za pečenje, a zatim ih prebacite na tanjir . U tiganju na istom ulju popržite crni luk isečen na kriške, a zatim ga prebacite u vatrostalni sud.

Očistite krompir, oljuštite ga, isecite na kriške ili tanke komade i začinite mešavinom začina. Stavite ga na prženi luk i prelijte pivom. Dodajte još 1,5 dl vode. Hlepčiće stavite na vrh i sud prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite u ventilacionoj rerni oko 40 minuta, na 200 ºC, a zatim uklonite foliju i jelo pecite još 10 minuta.

 

Najbolja mešavina začina

Mešavinu začina za krompir možete i sami pripremiti i čuvati u dobro zatvorenoj tegli. Preporučujemo mešavinu soli, mlevene slatke paprike, belog luka u prahu, ruzmarina, mlevene paprike i malo kukuruznog brašna.