 Pileće varivo na azijski način »Obara fusion«
Pileće varivo na azijski način »Obara fusion« 
		
		
		Pileće varivo na azijski način »Obara fusion«
Postupak pripreme
Isecite pile na komade. Pospite meso sodom bikarbonom i ostavite ga da odmara 20 minuta. Zatim ga operite, osušite i posolite.
U većoj šerpi na maslacu propržite iseckani crni luk, kada dobije staklenu boju dodajte sitno iseckani đumbir i beli luk. Pržite na laganoj vatri dok sastojci ne karameliziraju. Zatim dodajte meso i pržite sa svake strane 1-2 minuta. Dodajte vino, pokrijte poklopcem i pustite da vrije na laganoj vatri 10 minuta.
Dodajte povrće za supu iseckano na sitne komade i prelijte ga vodom, tako da tečnost prekrije sve sastojke. Prokuvajte i kuvajte dalje na laganoj vatri 20 minuta. Zatim dodajte lovorov list i majoran i kuvajte varivo sve dok se meso ne odvoji od kostiju kada ga dodirnete viljuškom. Varivo ostavite sa strane, prebacite meso u drugu posudu i procedite supu kroz sito. Povrće (osim lovora) ispasirajte ili izmiksajte, a meso usitnite viljuškom.
Sipajte proceđenu supu (biće je oko jedan i po litar) u lonac, dodajte istucanu limunovu travu, kari i prstohvat čilija. Prokuvajte, kuvajte na laganoj vatri još 5 minuta, a zatim dodajte kokosovo mleko, meso usitnjeno viljuškom i pasirano povrće po ukusu (da nije pregusto). Mešajte i sačekajte da ponovo proključa, po želji dodajte još malo soli. Pre služenja uklonite stabljike limunove trave i u svaki tanjir iscedite malo soka limete i prstohvat čilija. Po želji pospite svežim korijanderom.
Da bi meso bilo mekše
Pre kuvanja meso natrljajte sodom bikarbonom, jer će ga soda bikarbona dodatno omekšati.
 
			
		 
			
		