Živimo zdravo

Samo zdrava, kvalitetna i bezbedna hrana je ona koju želimo na našem stolu. Savesnom i pažljivom pripremom hrane tome doprinosimo i mi sami.

Meso živine nije samo ukusno i jednostavno za pripremu raznovrsnih jela, već je i prirodni izvor vitamina, belančevina i zdravih masti.

Preberi več

Prehrambena piramida na slikovit i vrlo jednostavan način prikazuje osnovne informacije o grupama namirnica, što nam može dodatno olakšati sastavljanje uravnoteženog dnevnog jelovnika.

Preberi več

Celijakija je autoimuna bolest tankog creva (oštećenje tankog creva zbog glutena). Poslednjih godina je jedna od češćih bolesti probavnog trakta kako kod dece tako i kod odraslih.

Preberi več

Kod kupovine mesa živine moramo posebnu pažnju da posvetimo poreklu mesa, roku trajanja i preporučenoj temperaturi čuvanja.

Preberi več

Sveže meso i gotova jela čuvajte u frižideru ili zamrzivaču uz nekoliko saveta.

Preberi več

Iako je meso živine lagano za pripremu, nije svejedno kako ga pripremate ukoliko želite da vaš obrok bude bezbedan.

Preberi več

Živinsko meso možete da pripremite na različite načine. Možete da ga pečete, pržite, dinstate ili kuvate. Ni kod jednog načina pripreme nemojte preterivati sa temperaturom.

Preberi več