Vesti

Zahvaljujući donaciji Perutnine Ptuj Topiko Domu zdravlja u Bačkoj Topoli ponovo je omogućen važan deo pregleda i dijagnostike na ORL odeljenju.

Preberi več

Krajem februara proizvodne pogone Perutnine Ptuj Topiko u Bačkoj Topoli posetili su predstavnici Vojske Srbije.

Preberi več

Perutnina Ptuj poseduje novu modernu Inkubatorsku stanicu kapaciteta 26,4 miliona jaja godišnje koja je puštena u rad 2023. godine. Novoinstalirana oprema vrhunskih performansi renomiranog svetskog proizvođača Petersime obezbeđuje visok stepen ujednačenosti kvaliteta jednodnevnih pilića. 

Preberi več

Perutnina Ptuj Topiko ponosni je  dobitnik nagrade  za „Poslovni uspeh“ koju dodeljuje Privredna komora  Srbije.

 

Preberi več

Najviša delegacija ambasade Slovenije u Srbiji na čelu sa ambasadorom Damjanom Bergantom obišla je proizvodna postrojenja Perutnina Ptuj Topiko u Bačkoj Topoli.

Preberi več

Automatizacijom i uvođenjem mikrodozatora obezbedili smo povećanje efikasnosti i smanjili mogućnost greške ljudskog faktora u pripremi stočne hrane.

Preberi več

U želji da obezbedimo najviši nivo kvaliteta živinskog mesa kao i sledljivost naših sirovina, povećali smo skladišni prostor za čuvanje stočne hrane čeličnim silosom sa tri ćelije kapaciteta 15.000 tona na bazi pšenice.

Preberi več

Predstavnici Perutnine Ptuj Topiko su i ove godine uzeli učešće na Poultry business forumu koji je bio  posvećen celokupnom mozaiku živinarstva od farmera preko poboljšanja ove grane i celokupne  privrede Srbije  i Balkana.

Preberi več

Kako bismo obezbedili sveobuhvatno upravljanje  proizvodnim lancem „od polja do stola“ i dodatno učvrstili lidersku poziciju kontinuranim snabdevanjem tržišta mesom visokog kvaliteta  nastavili smo ranije započet proces otvaranja novih farmi.

Preberi več

Kompleksan invensticioni ciklus koji ima za cilj unapređenje efikasnosti celokupnog proizvodnog procesa Perutnine Ptuj u Srbiji nastavili smo otvaranjem tehnološki najmodernije opremljene inkubatorske stanice ali i dva, nova, kompleksa farmi sa izuzetnim tovnim kapacitetima.

Preberi več

Moderni potrošači teže da u svakom trenutku na raspolaganju imaju najsvežiju moguću hranu. Pored vrhunskog kvaliteta koji je imperativ, svežina je jedan od najznačajnijih faktora pri izboru pa mi kao kompanija nudimo našim potrošačima rešenja koja omogućavaju da živinsko meso iz naše proizvodnje što duže zadrži svoju upotrebljivost.

Preberi več

U neposrednoj blizini Bačke Topole, u ataru sela Bajša otvoren je treći u nizu kompleks brojlerskih farmi Perutnine Ptuj Topiko. Time je potpuno završena izgradnja prve celine ove velike investicije koja se sastoji od tri odvojene farme sa po sedam objekata za uzgoj brojlera.

Preberi več

U okviru Mesne industrije u Bačkoj Topoli počeo je sa radom sistem komora za skladištenje zamrznute gotove robe.

Preberi več

U Fabrici stočne hrane u Srpskom Itebeju koja radi u okviru Perutnina Ptuj Topiko pušten je u rad novi sistem upravljanja.

Preberi več

U Aranđelovcu je održan šesti Poultry business forum Southeast Europe, najveći samit živinarske industrije na Zapadnom Balkanu. Ove godine Perutnina Ptuj Topiko imala je čast da bude generalni sponzor ove prestižne manifestacije.

Preberi več

U poseti kompaniji Perutnina Ptuj Topiko bila je delegacija Republike Ekvatorijalne Gvineje.

Preberi več

U okviru projekta izgradnje potpuno novih kapaciteta žive proizvodnje Bajša kod Bačke Topole u potpunosti je završen i pušten u rad kompleks farmi Bajša 2.

 

Preberi več

U pogonu Mesne industrije Perutnina Ptuj Topiko u Bačkoj Topoli pušten je u rad tunel hlađenja svežeg mesa.

Preberi več

Najviša delegacija ambasade Ukrajine u Srbiji na čelu sa ambasadorom V. Tolkačem obišla je proizvodna postrojenja Perutnina Ptuj Topiko u Bačkoj Topoli.

Preberi več

Završeni su radovi na potpunoj rekonstrukciji opreme u okviru kompleksa farmi roditeljskih jata Perutnina Ptuj Topiko. U postojeće objekte na lokaciji „Mićunovo“ kod Bačke Topole ugradjeni novi sistemi klimatizacije, hranjenja, pojenja i osvetljenja.

Preberi več

U okviru mesne industrije Perutnina Ptuj Topiko u Bačkoj Topoli otvoren je novoizgrađeni magacin repromaterijala.

Preberi več

Izgradnja prečistača otpadnih voda jedna je od najozbiljnijih strateških investicija kompanije Perutnina Ptuj Topiko u ovoj godini.

Preberi več

U pogonu mesne industrije Perutnina Ptuj - Topiko u Bačkoj Topoli pušteno je u pogon novo postrojenje za otkoštavanje mesa bataka i karabataka.

Preberi več

U sklopu velikog investicionog ciklusa Perutnina Ptuj Grupe u okolini Bačke Topole trenutno je u toku finalna faza izgradnje kompleksa farmi Bajša 2.

Preberi več

Ulazak novog strateškog vlasnika u Perutnina Ptuj Grupu, lidera u proizvodnji i preradi pilećeg mesa i proizvoda u Jugoistočnoj Evropi, donosi obimna ulaganja u sve zemlje u kojima je PP uspostavila vertikalno integrisanu proizvodnju. Jedna od najvećih aktuelnih investicija je upravo u Srbiji i radi se o izgradnji sedam novih, savremenih farmi za uzgoj tovnih pilića u Bačkoj Topol.

Preberi več

U Perutnini Ptuj Topiko i za vreme trajanja epidemije korona virusa obezbedjujemo neprekidno snabdevanje našim proizvodima.

Istovremeno, dosledno se sprovode preventivne mere preduzete za ograničavanje širenja virusa i uputstva javnih zdravstvenih institucija.

 Kao lokalni proizvođač i kao jedna od retkih prehrambenih kompanija s integrisanim proizvodnim procesom Perutnina Ptuj Topiko obezbedjuje sigurnost, kvalitet i sledljivost proizvoda u celom lancu od polja do stola svaki dan, čak i za vreme epidemije korona virusa. 

Preberi več

Saveti & recepti za najbolju letnju žurku, kako napraviti najukusniji roštilj, top recepti za pripremu piletine ili gde provesti savršeni letnji odmor u Srbiji, sve to a i malo više vas očekuje u PP reviji.

Preberi več

Kako pronaći odličnog Poli ambasadora, koji je odraz izuzetnog  i posebnog? Naći najboljeg! TOP! Zvezdu.

Mora biti kao Poli. Originalan, mladalački, duhovit i ambiciozan. Popularan i prepoznatljiv. Vrhunskog kvaliteta.  Poli je uspela. Prepoznala je i povezala se sa košarkaškim virtuozom Lukom Dončićem! 

Preberi več

Hrana je tema o kojoj često razgovaramo jer u hrani uživamo. U skladu sa tim, sve više nas zanima i način proizvodnje hrane koju jedemo. Dajemo prednost namirnicama domaćeg porekla, ali uprkos tome ne kupujemo uvek ono što je domaće. Često proizvođači ističu da je njihov proizvod potpuno bezbedan i optimalnih nutritivnih svojstava iako to nekada nije u potpunosti tačno. Ponekad nemamo sve informacije o hrani koju kupujemo, ali za nas kao konzumente je značajno da one ključne, najvažnije za naše zdravlje dobro razumemo.

Preberi več

Meso živine nije samo ukusno i jednostavno za pripremu raznovrsnih jela, već je i prirodni izvor vitamina, belančevina i zdravih masti.

Preberi več

Prehrambena piramida na slikovit i vrlo jednostavan način prikazuje osnovne informacije o grupama namirnica, što nam može dodatno olakšati sastavljanje uravnoteženog dnevnog jelovnika.

Preberi več

Celijakija je autoimuna bolest tankog creva (oštećenje tankog creva zbog glutena). Poslednjih godina je jedna od češćih bolesti probavnog trakta kako kod dece tako i kod odraslih.

Preberi več

Kod kupovine mesa živine moramo posebnu pažnju da posvetimo poreklu mesa, roku trajanja i preporučenoj temperaturi čuvanja.

Preberi več

Sveže meso i gotova jela čuvajte u frižideru ili zamrzivaču uz nekoliko saveta.

Preberi več

Iako je meso živine lagano za pripremu, nije svejedno kako ga pripremate ukoliko želite da vaš obrok bude bezbedan.

Preberi več

Živinsko meso možete da pripremite na različite načine. Možete da ga pečete, pržite, dinstate ili kuvate. Ni kod jednog načina pripreme nemojte preterivati sa temperaturom.

Preberi več