Pohovana piletina marinirana u jogurtu

Pohovana piletina marinirana u jogurtu

Postupak pripreme

Priprema marinade:

Nekoliko sati pre pripreme, a može i dan ranije, piletinu posuti začinima i preliti jogurtom. Dobro promešati pa posudu prekriti providnom folijom i ostaviti u frižider. Izvaditi je iz frižidera i ostaviti na sobnoj temperaturi sat vremena pre pripreme kako meso ne bi bilo hladno.

Pohovanje:

U činiji pomešati sve sastojke potrebne za pohovanje: brašno i začine.
U šerpi ili dubljem tiganju zagrejati masnoću na kojoj će se meso pržiti.
Uzimati komade pilećih šnicli, blago ih otresti od jogurt marinade i spuštati u mešavinu brašna i začina. Pritisnuti kako bi se meso sa svih strana dobro obložilo brašnom. 
Spuštati meso u zagrejanu masnoću i pržiti sa svake strane oko 4 minuta dok ne dobije lepu rumenu boju. Kada je isprženo, stavljati na rešetku ili papirni ubrus kako bi se ocedilo od masnoće.

Sačekati oko 5 minuta da se šnicle prohlade pa ih servirati. Moj predlog za prilog je pire od bundeve i bareni prokelj.