Pileći rolat sa pečenom paprikom i fetom

Piletina može biti deo svakodnevnog ali i svečanog obroka. Jedna ovakva rolada može biti deo najsvečanije trpeze a prilično lako se pravi. Još kad imate već gotove pileće šnicle priprema je još jednostavnija jer znam da su sve iste debljine… a i savršene su kako za rolovanje tako i za pohovanje.

Pileće šnicle su Perutnine Ptuj nastale od pilećeg filea i meso je već pripremljeno za korišćenje a i upakovano u MAP ambalažu. Pakovanje u modifikovanoj atmosferi (MAP – eng. Modified Atmosphere Packaging) predstavlja način produžavanja roka trajanja proizvoda bez ikakvog menjanja svojstava mesa tokom celog svog roka trajanja.

Punjenje rolata može biti po vašem ukusu i želji, ja sam ovog puta koristila slaninicu, pečenu papriku i fetu i kombinacija ukusa je zaista super.
Od moče koja se stvorila pri pečenju napravila sam i preliv za meso a prilozi su mi bili miks povrća i pomfrit a vi naravno opet poslužiti po svojoj želji i ukusu.

Pileći rolat sa pečenom paprikom i fetom

Piletina može biti deo svakodnevnog ali i svečanog obroka. Jedna ovakva rolada može biti deo najsvečanije trpeze a prilično lako se pravi. Još kad imate već gotove pileće šnicle priprema je još jednostavnija jer znam da su sve iste debljine… a i savršene su kako za rolovanje tako i za pohovanje.

Pileće šnicle su Perutnine Ptuj nastale od pilećeg filea i meso je već pripremljeno za korišćenje a i upakovano u MAP ambalažu. Pakovanje u modifikovanoj atmosferi (MAP – eng. Modified Atmosphere Packaging) predstavlja način produžavanja roka trajanja proizvoda bez ikakvog menjanja svojstava mesa tokom celog svog roka trajanja.

Punjenje rolata može biti po vašem ukusu i želji, ja sam ovog puta koristila slaninicu, pečenu papriku i fetu i kombinacija ukusa je zaista super.
Od moče koja se stvorila pri pečenju napravila sam i preliv za meso a prilozi su mi bili miks povrća i pomfrit a vi naravno opet poslužiti po svojoj želji i ukusu.

Postupak pripreme

Pileće šnicle sam malo izlupala tučkom za meso a onda ih poređala (na providnoj foliji) u pravougaoni oblik.

Meso sam začinila solju, biberom i začinima pa poređala listove slanine preko, na to stavila red  pečene paprike i od gore na sve to izmrvila fetu.

Urolala sam meso i umotala u providnu foliju pa ostavila u frižider na sat vremena.

Pleh sam nauljila, stavila roladu (bez folije ☺️), posolila, pobiberila, stavila kockice putera i u rernu na 180 stepeni dok unutrašnja temperatura nije bila 71 stepen. Mislim pecite dok ne porumeni a to je oko 40-50 minita. (s vremena na vreme prelivala sam meso močom koja se stvorila).

Kada je meso bilo gotovo odlila sam moču u šerpicu, dodala kašičicu brašna i stalno mešajući kuvala na laganoj vatri. Ako se sos suviše zgušnjava dodajte malo supe, vode, mleka ili pavlake.

Kada se meso odmorilo 10-ak minuta sekla sam šnicle i servirala sa miksom povrća, pomfritom i sosom.