Pileći karabatak u kremastom sosu od bundeve

Piletina je zaista jako zahvalna namirnica jer se može spremiti na milion načini i uvek je drugačija a svaki put fina.

Ovog puta odlučila sam se karabatak bez koske i kože Perutnine Ptuj jer je meso već pripremljeno za korišćenje a i upakovano u MAP ambalažu. Pakovanje u modifikovanoj atmosferi (MAP – eng. Modified Atmosphere Packaging) predstavlja način produžavanja roka trajanja proizvoda bez ikakvog menjanja svojstava mesa tokom celog svog roka trajanja.

I znači karabatak sam "ušuškala" u kremasti sos od bundeve (jer sad joj je vreme i treba je maksimalno iskoristiti) i dodala malo pečurkica i spanaća.
Kada je serviranje u pitanju možete skuvati pastu, palentu, pirinač ili servirati na pireu kao ja ovog puta.

Pileći karabatak u kremastom sosu od bundeve

Piletina je zaista jako zahvalna namirnica jer se može spremiti na milion načini i uvek je drugačija a svaki put fina.

Ovog puta odlučila sam se karabatak bez koske i kože Perutnine Ptuj jer je meso već pripremljeno za korišćenje a i upakovano u MAP ambalažu. Pakovanje u modifikovanoj atmosferi (MAP – eng. Modified Atmosphere Packaging) predstavlja način produžavanja roka trajanja proizvoda bez ikakvog menjanja svojstava mesa tokom celog svog roka trajanja.

I znači karabatak sam "ušuškala" u kremasti sos od bundeve (jer sad joj je vreme i treba je maksimalno iskoristiti) i dodala malo pečurkica i spanaća.
Kada je serviranje u pitanju možete skuvati pastu, palentu, pirinač ili servirati na pireu kao ja ovog puta.

Postupak pripreme

Meso sam izvadila iz MAP ambalaže, prelila sa malo maslinovog ulja i začinila.

Na malo putera propržila sam meso da porumeni sa svih strana pa izvadila na tanjir a u istoj masnoći prodinstala crni i beli luk, dodala onda pečurkice a nešto kasnije i pire od bundeve i pavlaku. Začinila sam solju, biberom, muskatnom oraščićem i vratila meso (ako je mnogo gusto dodaje malo vode) i krčkača sve zajedno 10-ak minita, a pred sam kraj dodala i spanać, sklonila sa vatre i ostavila da odmori par minuta pa servirala sa krompir pireom i baby spanaćem.