Gibanica sa piletinom

Gibanica sa piletinom

Postupak pripreme

Piletinu stavite u šerpu i prelijte sa većom količinom vode, tako da bude potopljena. Dodajte kašičicu suvog začina od povrća, pa kuvajte oko 20 minuta, odnosno dok ne bude kuvana. Kuvanu piletinu ocedite (tečnost u kojoj se kuvala možete iskoristiti za supu) i ostavite da se ohladi. Ohlađenu piletinu sitno iseckajte, pa pomešajte sa sitnim sirom i ostavite sa strane.

Pripremite okruglu tepsiju prečnika 30 cm ili pravougaonog oblika, dimenzija oko 20x30 cm i premažite ju uljem. Uključite rernu da se greje na 200 °C.

Stavite jednu koru na radnu površinu. Preko kore rasporedite 1 do 2 kašike fila, odnosno smese sira i mesa. Preko stavite drugu koru, pa opet malo fila. Nastavite dok ne potrošite sav fil. Može se desiti da vam ostane nekoliko kora, pa ih iskoristite za nešto drugo.

Slojeve kora i fila uvijte u rolat, pa ga isecite na deset do dvanaest kriški debljine oko 2 cm. Kriške rolata stavljajte položeno u pripremljenu tepsiju.

U posudu ulijte 3 jaja, dodajte gaziranu mineralnu vodu, jogurt i ulje, pa dobro izmešajte. Ovu smesu posolite i pobiberite prema ukusu, pa prelijte gibanicu u plehu. Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 40 minuta, dok lepo ne porumeni.

Služite toplu, uz šolju jogurta.